Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Municipalitatea solicită Ministerului de Finanțe să deblocheze situația privind posibilitatea finanțării proiectelor de dezvoltare în localitățile suburbane ale capitalei

Municipalitatea solicită Ministerului de Finanțe să deblocheze situația privind posibilitatea finanțării proiectelor de dezvoltare în localitățile suburbane ale capitalei

   298

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă autoritățile centrale de profil să deblocheze situația financiară care vizează alocarea din bugetul municipal a surselor financiare pentru necesitățile primăriilor din localitățile suburbane. Această decizie va putea oferi posibilitate autorităților locale din aria Municipiului Chișinău să inițieze noi proiecte de infrastructură socială, precum și să continue activități similare începute în anul precedent.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, la ședința operativă săptămânală, de Olga Ursu, viceprimarul capitalei.

„Municipalitatea nu poate să transfere bani suburbiilor pentru investițiile stabilite în 2024. Este o sumă de peste 100 de milioane lei. Pentru a soluționa această problemă, săptămâna trecută, a avut loc o ședință la Ministerul Finanțelor cu reprezentanții Cancelariei de Stat, cu primarii din suburbii în ale căror localități nu putem efectua transferuri”, a declarat viceprimarul Olga Ursu.

Olga Ursu a precizat că, deși au fost organizate ședințe comune cu participarea autorităților centrale, niciuna din soluțiile oferite de municipalitate nu a fost acceptată de Ministerul Finanțelor.

„Totodată, suburbiile sunt în imposibilitatea de a-și onora obligațiile către agenții economici care au efectuat deja lucrări ce țin de reparații în școli, iluminat stradal, drumuri, terenuri de joacă etc. În acest sens, cerem să fie soluționată de urgență problema, așa încât primarii din suburbii să poată lansa noi licitații, având în vedere că în anul 2023, au fost inițiate peste 200 de proiecte în localitățile suburbane”, a conchis viceprimarul capitalei.